Cum sa alegi un storcator

Ce trebuie sa stiti inainte de a achizitiona un storcator?

Noi testam temeinic fiecare produs inainte de a-l adauga la oferta noastra. De asemenea comparam toate argumentele pro si contra, functionalitatea, calitatea materialelor si fata de alte produse de pe piata. Asadar, daca vei alege orice aparat din oferta noastra, nu poti face o greseala.

  • In cazul in care nu suntem multumiti de rezultatul testelor, nu vindem un astfel de storcator.
  • Suntem impartiali – ne-ar placea sa adaugam in oferta noastra orice storcator, dar numai daca isi dovedeste calitatea.
  • Este foarte important sa intelegem ca mai scump nu inseamna neaparat mai bun. Citeste in continuare pentru a sti ce storcator este potrivit pentru tine.
Catalougue
Catalougue

Ghidul pentru alegerea storcatorului potrivit

A trecut mult timp de cand am inceput afacerea cu storcatoare si putem spune ca a devenit parte a stilului nostru de viata. Prin urmare am adunat toate sfaturile si multe retete in ghidul nostru pentru alegerea storcatorului potrivit.

Inainte de a porni in alegerea unui storcator, gandaste-te la nevoile tale, atata timp cat se poate obtine suc de la orice storcator. Cu toate acestea, este o diferenta uriasa in calitate, cantitate si viteza.

O serie de sfaturi pentru incepatori:

  • Nu exista un storcator universal potrivit pentru stoarcerea tuturor tipurilor de fructe si legume.
  • Fiecare tip de fructe sau legume este diferit (dur/moale/suculent) si potrivit pentru un anume tip de storcator.
  • Este necesar sa se cunoasca un minim de cerinte (ex: ce fel de fructe si legume vrem sa stoarcem cel mai des) si sa alegem storcatorul in functie cu acestea pentru a fi pe deplin multumiti.

Si acum putem trece la intrebarile pe care sa le punem inainte de a finaliza o alegere.

Ce vrei sa storci?

Din nefericire, cu greu putem gasi un storcator care sa fie capabil sa stoarca orice fel de fructe si legume la o calitate exceptionala.

  • De obicei, stoarcerea fructelor si legumelor cum ar fi morcovii, merele, sfecla sau portocalele pot fi stoarse aproape cu orice storcator fara mari probleme. Dar daca facem referire la verdeturi, fructe de padure sau fructe si legume dure, rezultatele pot fi foarte diferite. Mai mult de atat, exista diferente in ceea ce priveste cantitatea de suc obtinut chiar din acelasi fruct sau leguma. De exemplu merele, care sunt proaspete au un randament mai bun de suc in comparatie cu acelasi soi dar care a stat timp de 1-2 saptamani in depozit.
  • In general, cele mai problematice fructe pentru stors sunt fructele tropicale. Ananasul, kiwi si mango sunt cele mai pretentioase cand vine vorba de puterea de stoarcere. De asemenea fructele de padure cum ar fi zmeura, capsunile si afinele sunt o provocare pentru storcatorul dvs. Storcatoarele cu un singur ax melcat pot procesa ambele tipuri de fructe fara probleme.
  • Verdeturile si ierburile sunt alegerea perfecta pentru storcatoarele cu ax melcat dublu. Storcatoarele cu un singur ax melcat sunt si ele capabile sa proceseze aceste ingrediente, dar cu un randament ceva mai mic. Pe de alta parte, storcatoarele centrifugale sunt in totalitate nepotrivite.
  • Fructele cu seminte cum sunt strugurii sau coacazele pota fi procesate atat cu un singur ax cat si cu doua axe melcate.
  • Fructele dure, sunt din cauza miezului moale greu de presat si din aceasta cauza se obtine un suc mai dens, ca un nectar. Pulpa lor blocheaza destul de des ochiurile sitei de stoarcere si devine ineficinta stoarcerea lor fara ajutor. Acelasi lucru se poate intampla si la fructele cu pulpa moale: kiwi sau mango.
  • Fiecare tip de storcator este capabil sa stoarca fructe cu seminte, pomicole, in special mere si pere daca acestea sunt proaspete. Daca sunt mai vechi (la unele soiuri chiar si cateva zile) pierd apa si devin fainoase. Procesati-le cu un storcator centrifugal.
  • Radacinoasele sunt usor de stors cu orice tip de storcator. Sunt doar mici diferente in cantitatea si calitatea sucului obtinut.
  • Citricele sunt cele mai usor de stors si puteti folosi orice tip de storcator pentru acestea fara nici o problema. Asteptati-va doar la mici diferente de cantitate si de cantitatea de pulpa continut in suc.

Pe scurt, va trebui sa va decideti ce tipuri de fructe si legume doriti sa stoarceti cel mai des pentru a face alegerea potrivita.

Two types of juices
Two types of juices

Ce tip de suc preferi?

Sunt 2 tipuri de baza de storcatoare – cu Viteza redusa de stoarcere si Centrifugale. Ambele produc suc in mod diferit. Diferenta este la gust si posibilitatile de pastrare.

Storcatoarele cu viteza redusa de stoarcere (prin presare)

  • Preseaza ingredientele pentru un gust mai puternic. Sucul contine fibre solubile.
  • Sucul poate fi pastrat la frigider 24 ore (se aplica la storcatoarele cu viteza de max. 200 rpm/min).
  • Sucurile au putina spuma.

Storcatoarele centrifugale

  • Obtineti suc de consistenta apoasa si gust mai putin pronuntat.
  • Recomandam consumarea acestui suc imediat ce a fost produs.
  • Sucul are spuma la suprafata.

Cat de mult suc vrei sa pregatesti?

Este o intrebare importanta.

  • Daca vreti sa pregatiti cantitati mari de suc imediat, folositi storcatoarele centrifugale. Puteti procesa ingredientele in timp mai scurt decat storcatoarele prin presare.
  • Storcatoarele prin presare sunt mai lente si au de regula un timp limitat de folosinta in mod continuu – 30 minute. Timpul este de ajuns pentru a produce 4 litri de suc gustos, cantitate suficienta pentru o familie de 4 persoane.

Cat de des vei folosi storcatorul?

Daca vei folosi storcatorul in mod regulat, va trebui sa ai in vedere si timpul petrecut pentru intretinere. Va trebui sa cureti fiecare componenta dupa fiecare utilizare, ceea ce poate dura ceva timp.

Daca nu esti un fan al stoarcerii si vei stoarce rar, cauta un storcator usor de intretinut si nu foarte scump.

Cat valoreaza sanatatea mea?

Aceasta intrebare poate sa sune straniu dar se potriveste. Storcatoarele obisnuite sfarsesc de regula la fel – nimeni nu le mai foloseste.

De ce? In principal din cauza intretinerii complicate si a rezultatelor slabe de stoarcere. Practic va irositi banii investiti in fructe si legume proaspete folosind astfel de aparate.

 

Sana - White
Sana - White

Cum ma poate ajuta un storcator de calitate?

  • Desi pretul storcatoarelor de calitate sunt mari, veti salva mai multi din banii cheltuiti pe ingrediente datorita calitatii si cantitatii mai mari de suc obtinut.
  • Puteti cu usurinta sa le intretineti, iar calitatea lor va garanteaza o deservire de lunga durata.
  • Va veti bucura de stoarcere fara nici un fel de probleme.

Prezentarea generala a storcatoarelor

Acum va cunoasteti preferintele – ce anume, cat de des si ce cantitate vei dori sa storci. Sunteti gata sa alegeti tipul potrivit de storcator.

Distingem urmatoarelee tipuri:

  • Storcatoarele centrifugale – aici, viteza este principala caracteristica. Aceste storcatoare pot foarte rapid sa produca suc din legume si fructe – mere, morcovi sau sfecla. Cantitateaa este destul de buna dar sucul trebuie baut imediat dupa preparare. Unele ingrediente sunt dificil de stors.
  • Storcatoarele cu un singur ax melcat – storcatoare universale care cu usurinta proceseaza o gama larga de ingrediente. Intretinerea este foarte usoara iar sucul obtinut este excelent. Desi stoarcerea dureaza putin mai mult, rezultatele obtinute chiar merita timpul. Sunt silentioase.
  • Storcatoarele cu doua axe melcate – cea mai buna solutie pentru stoarcerea verdeturilor si radacinoaselor dure, precum si a ingredientelor obisnuite, mere, citrice, struguri. Procesarea unor fructe moi dar fibroase (ex: ananasul) poate fi ingreunata la aceste storcatoare deoarece va trebui sa folositi mai multa presiune la alimentare. Cu toate acestea, randamentul si finetea sucului sunt uimitoare. Tineti minte ca intretinerea storcatoarelor cu doua axe melcate poate dura mai mult.
  • Storcatoarele mecanice – o alegere excelenta pentru stoarcere ocazionala. Daca nu va deranjeaza productivitatea scazuta, obtineti aceeasi calitate de suc ca si la storcatoarele presare. Fiti pregatiti pentru cateva exercitii, stoarcerea necesita ceva forta.

Sa comparam tipurile de storcatoare in graficul alaturat:

tabel comparativ
tabel comparativ

Asta-i tot!

Speram ca alegerea unui nou storcator va fi mai usoara dupa ce ati citit acest articol. In caz ca inca nu sunteti siguri ce sa alegeti, nu ezitati sa ne contactati. Va fi o placere pentru noi sa fa putem fi de folos.

Ramai sanatos si stoarce!