Nici unui storcator cu presare la rece nu-i place sa fie grabit. Adaugarea de mai multe fructe sau legume in timp ce este deja plin nu va face storcatorul mai rapid ci poate, de fapt, sa provoace probleme. Cele mai multe storcatoare cu ax melcat vertical au un mecanism de siguranta integrat pentru a opri motorul inainte ca acest lucru sa se intample. Cu toate acestea, trebuie sa fii mai atent cu storcatoarele orizontale, deoarece nu au aceasta capacitate. In general, un storcator lent orizontal nu se va bloca, dar sucul in exces va incepe sa se intoarca in tubul de alimentare. In cel mai rau caz, se poate scurge printre garnituri si in motor.
Solutia este simpla: incetineste. Cele mai multe storcatoare verticale cu stoarcere lenta se autoalimenteaza, deci puneti cate o bucata de produs si asteptati sa se proceseze inainte de a pune o noua bucata. Cu morcovi, tineti morcovul si lasati axul melcat sa ia cate o "muscatura" din el, in loc sa lasati sa cada un morcov intreg in sistemul de stoarcere. Cu storcatoarele orizontale, daca vedeti ca sucul incepe sa se intoarca, incetiniti. Lasat sa proceseze ceea ce are deja in bolul de stoarcere. Dupa ce sucul este extras, se alimenteaza lent cu produse. Acest lucru este valabil mai ales pentru fructele moi cum ar fi ananasul sau capsunile.
Pe langa faptul ca este mai bine pentru storcatorul dvs., alimentarea lenta are un alt avantaj: puteti obtine cu pana la 15% mai mult suc daca ii dati storcatorului timpul necesar pentru a procesa corespunzator.